İçeriğe geç

Güzel Bir Kekin Kabarması Için Ne Yapmak Lazım

Kek yoğurtla mı güzel olur sütle mi?

Kısaca özetleyecek olursak; lezzetli veya sade, kabarık ve az şekerli kekler için süt, şerbet veya sos kullandığınızda veya aroma eklediğinizde ise yoğun ve nemli kekler için yoğurt kullanmanızı öneririz.

Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?

Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişirirken fırına su dolu bir tepsi koyarsanız yumuşak bir kıvam elde edersiniz. Ayrıca katıların sıvılara oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.

Kabaran kekin çökmemesi için ne yapmalı?

Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açmalısınız. Fırını kapatın ve sıcaklığın yavaşça değişmesini izleyin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın. Bu şekilde kabaran kekinizin çökmemesini sağlarsınız.

Kek fanlı mı pişer fansız mı?

*Kek fırına koyulduktan sonra ilk 20 dakika fırın kapağı kesinlikle açılmamalıdır. *Kek sıcak havada pişirilmemelidir, aksi takdirde kekiniz kurur ve sertleşir. *İlk 30 dakika 180 derecede, son 20 dakika 170 derecede pişirilmesi önerilir.

Kekin çok kabarması için ne yapmalı?

Kabartma tozu ve karbonat, kekinizin kabarmasını sağlayacak önemli malzemelerdir. Doğru miktarları kullandığınızdan emin olun. Genellikle, bir su bardağı un için 1 tatlı kaşığı kabartma tozu yeterlidir. Bu oranı doğru tutmak, kekinizin kabarmasını kontrol etmenize yardımcı olacaktır.

Hamura süt mü yoğurt mu?

Genellikle oda sıcaklığında süt tercih edilir. Sütle yapılan donut hamuru daha hafif ve yumuşak bir kıvama sahip olabilir. Yoğurt, donut hamuruna yoğunluk ve hafif ekşi bir tat katar. Yoğurt, hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olabilir, böylece hamur daha çabuk hazır olur.

Kek yapmanın püf noktaları nelerdir?

Kek Hazırlama İpuçları: Kek malzemeleri doğru sırayla eklenmelidir. Sıvılar yüksek hızda çırpılmalıdır. Katılar yavaşça yağlanmalı ve unlanmalıdır. Fırın önceden ısıtılmalıdır.

Keke 2 tane kabartma tozu konur mu?

Kabartma tozu sütlü keklerde çok işe yarıyor ve ben genelde ikisini birden tercih ediyorum.

Kekin unu az olursa ne olur?

Çok fazla un varsa kekiniz sert olur ve çok fazla kabarmaz. Çok az un varsa, kabardıktan sonra çöker! 4- Fırına koyduğunuz keki 25 dakika bekletin, bu yüzden fırın kapağını açıp kontrol etmenize gerek yok!

Kek kaçıncı rafta pişer?

Kurabiye ve bisküvilerYiyecek türüSıcaklık aralığıRaf konumuKekler ve hamur işleri160–180°CMorta rafEkmek ve hamur işleri200–220°CMorta alt rafEt ve tavuk180–200°CMorta raf (et için) veya üst raf (ızgara için)Sebzeler180–200°CMorta raf2 satır daha

Kek kabarip neden soner?

Keklerinize gereğinden fazla kabartma tozu koymayın. Çok fazla karbonat veya diğer mayalayıcı maddeler eklemek, kekinizin fırından çıkar çıkmaz aniden kabarmasına ve sönmesine neden olabilir.

Kekin sertleşmemesi için ne yapmalı?

Pastayı saklarken, içine mumlu kağıt veya buzdolabı poşetleri doldurun. Hava geçirmez şekilde kapattıktan sonra buzdolabında veya dondurucuda saklayın. Bu, pastanın daha sonra kurumasını önleyecektir.

Kekin taze kalması için ne yapmak lazım?

Bu yüzden çoğumuz evde sık sık kek pişiririz. Kek pişirmek kolaydır, ancak bazen bayatlamadan dayanmasını sağlamak zor olabilir. Kekin soğumasını bekledikten sonra, tavadan veya tepsiden çıkarmalı, bıçakla dilimler halinde kesmeli ve ardından hava geçirmez bir kaba koymalısınız.

Kek piştikten sonra fırından hemen çıkarılmalı mı?

Kekinizi tavadan çıkarırken lütfen şu adımları izleyin: Kek soğumalıdır: Sıcak kek fırından çıkarıldıktan sonra en az 10-15 dakika soğutulmalıdır. Bu, keki daha sert hale getirecek ve tavadan çıkarılmasını kolaylaştıracaktır.

Kekin neden bir tarafı kabarıyor?

Fırın tepsisinde pişirilen kekler Sadece orta kısmı biraz daha kabarır ve çok kolay çatlar veya hiç çatlamaz. Bunun sebebi, kekin ısıya maruz kalan alanının büyük olması ve ince tabakası nedeniyle kek tepsisinde pişirilen keklere göre daha kısa sürede pişmesidir.

Yoğurtlu kek yumuşak olur mu?

Evde süt yoksa ve az malzemeyle basit bir kek yapmak istiyorsanız yoğurtlu kek tam size göre. Sulu yoğurtla yapılan bu kek yoğun bir tada ve yumuşaklığa sahiptir. Özellikle çay saatlerinde ve misafir ağırlarken servis edilebilir.

1 su bardağı süt yerine ne kadar yoğurt konulur?

Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalori enerji sağlar. Örnek: 1 bardak süt içmiyorsanız, bunun yerine 1 bardak yoğurt yiyebilirsiniz.

Süt olmadan yoğurtla kek yapılır mı?

En kolay kek tariflerinden biri! Süt veya yoğurt, kabarmasını engellemez. Su ve yağ, kekinize lezzetli bir doku kazandırmak için yeterlidir. İsterseniz kek karışımınızı kuru üzüm, ceviz ve fındık gibi farklı malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

Yoğurt yerine süt konur mu?

Süt ve yoğurt farklı yağ ve su oranlarına sahiptir. Bu nedenle yoğurt içeren tariflerde süt birbirinin yerine geçmez ve süt içeren tariflerde yoğurt birbirinin yerine geçmez ve aynı işlevi görmez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort Gaziantep Oral Escort