KOSGEB nedir, kimlere veriliyor?
KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı), Türkiye’de küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ’ler) kalkınma alanı sağlamak ve şirketlerin rekabet gücünü artırmak amacıyla kurulan bir kamu kuruluşudur.
KOSGEB anlamı nedir?
Küçük ve orta ölçekli şirketler için geliştirme ve destek yönetimi
KOSGEB desteği kimlere verilir?
KOSGEB Genç Girişimci Desteği, şartları sağlayan girişimcilere verilir. Bu desteğe hak kazanmak için aşağıdaki şartların karşılanması gerekir: En az iki yıllık üniversite veya meslek lisesi mezunu olmak. Başvuru dönemi başlamadan önceki ayda mikro ve küçük işletmelerde çalışmıyor olmak.
KOSGEB neye para veriyor?
Bilişim ve teknoloji, inşaat, imalat, ulaştırma ve depolama, kuru temizleme, toptan ve perakende gibi çok çeşitli işletmelere destek sağlıyor. Girişimciler bu desteklerden yararlanmak için www..tr web sitesi üzerinden başvuruda bulunabiliyor.
KOSGEB 2024 hibe desteği ne kadar?
İş Geliştirme Desteği kapsamında girişimcilere 1,5 milyon TL tavanla yüzde 80 destek oranıyla geri ödemeli destek sağlanıyor. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya birinci derece şehit yakını olması halinde destek tavanına 150 bin TL ekleniyor.
KOSGEB 3 yıl geri ödemesiz kredi kimlere verilir?
KOSGEB, Kovid-19 salgını nedeniyle gelir kaybı yaşayan veya nakit akışı bozulan ancak hala işi olan imalat sektöründeki mikro ve küçük işletmelere üç yıl ödemesiz vadeli tamamen faizsiz kredi sağlayacak.
KOSGEB’den alınan para geri ödeniyor mu?
KOSGEB tarafından geri ödemeli destek ödemesi yapılabilmesi için; Destek ödemesinden önce firmadan destek tutarına eşit teminat tahsil edilecektir. Geri ödemeli destekler, proje süresinin bitiş tarihinden itibaren 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere dört aylık dönemler halinde 6 eşit taksitte ödenecektir.
KOSGEB hangi banka ile çalışıyor?
İlgili Finansal Kurum/Kurum. Akbank T.A.Ş., Türkiye İş Bankası A.Ş., Türk Ekonomi Bankası A.Ş., T. Halk Bankası A.Ş., QNB Finansbank A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O., Denizbank A.Ş., T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Yapı ve Kredi Bankası A.Ş., Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
KOSGEB hibe şartları nelerdir?
– Başvuru tarihi ilan edilen ayı (Haziran 2022) takip eden ayda MKİ’de çalışmamış olmak. – Başvuru tarihi ilan edilen aydan önceki aydan itibaren son 3 yılda (Haziran 2022 – Haziran 2019) toplam SSI 4A ödül günü sayısı 180’i geçmemiş olmak. – 1981 ve sonrasında doğmuş olmak.
KOSGEB kaç yaş sınırı?
Finansman programından yararlanmak için bir yaş sınırı var mı? HAYIR. Başvuru şartları için bir yaş sınırı yoktur.
KOSGEB 2024 başvurusu ne zaman?
KOSGEB İş Geliştirme Desteği 2024 Girişimci Destek Programı 2. Çağrısına başvurular 1-30 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.
KOSGEB sıfır faizli kredi kimler alabilir?
İlk 12 ay ödeme yok. 2022’de net cirosu 300.000 lira ve üzeri olan illerdeki KOBİ’ler 300.000 liralık krediden faydalanabiliyor. KOBİ’ler ilk 12 ay ödemesiz dönem olmak üzere toplam 36 ay vadeyle faizsiz taksitli kredi kullanabiliyor.
KOSGEB hangi işlere aittir?
KOSGEB destekleri genel olarak inovasyon, araştırma-geliştirme, teknoloji transferi, pazar erişimi, iş geliştirme, eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi alanları kapsamaktadır.
KOSGEB kaç para kredi veriyor?
Destekleyici Unsurlarİşletme TipiKredi TürüKredi LimitiGirişimci Şirketlerİşletme Kredisi50.000 TLMakine Ekipman KredisiKOSGEB Girişimcileriİşletme Kredisi300.000 TLTeknolojisini ticarileştiren şirketler (finansal leasing)Makine Ekipman Kredisi2.500.
Devlet hangi işlere hibe veriyor?
Sağlık Turizmi, Savunma Sanayi, Makine Mühendisliği, Otomotiv, Turizm, Tekstil, Kimya, Mobilya, Demir Çelik, Elektro-Elektronik, Yazılım, Medikal, Medikal & İlaç, Gıda, Ambalaj, Kozmetik, Yapı Malzemeleri, Tarım, Mücevherat ve Madencilik Her sektörün destek alabileceği çeşitli projeler bulunmaktadır.
KOSGEB 150 bin TL hibe nasıl alınır?
Başvuru kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, www..tr adresindeki “E-Hizmetler” menüsü altında yer alan “Mikro ve Küçük İşletmeler İçin Hızlı Destek Programı Başvurusu” alt menüsünü seçerek çevrimiçi başvuruda bulunabilirler. Program başvuru formunun nasıl doldurulacağına ilişkin kılavuzu indirmek için TIKLAYINIZ.
KOSGEB’den kimler kredi alabilir?
KOSGEB Başvuru Şartları: KOSGEB tarafından üniversitelerde düzenlenen Genç Girişimci Geliştirme Programı’na katılıp tamamlayanlar ile İŞGEM bünyesindeki girişimcilerden bir yıl içinde işletmesini açanlar KOSGEB desteğinden yararlanabilir.
Devlet hangi işler için hibe veriyor?
Sağlık Turizmi, Savunma Sanayi, Makine Mühendisliği, Otomotiv, Turizm, Tekstil, Kimya, Mobilya, Demir Çelik, Elektro-Elektronik, Yazılım, Medikal, Medikal & İlaç, Gıda, Ambalaj, Kozmetik, Yapı Malzemeleri, Tarım, Mücevherat ve Madencilik Her sektörün destek alabileceği çeşitli projeler bulunmaktadır.
KOSGEB kadın girişimci şartları nelerdir?
KOSGEB kadın girişimci desteği için şartlar nelerdir? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak, ilk defa iş kurmak veya mevcut bir işi devralmak, KOSGEB Girişimcilik Eğitim Programını tamamlamış olmak, iş planı hazırlamak, iş planının KOSGEB tarafından onaylanmış olması, Daha fazla makale ..•10 Temmuz 2024
Tavsiyeli Bağlantılar: Mahkemede Ilk Duruşma Ne Zaman Olur